Hvorfor er god mundhygiejne vigtig?

Det er vigtigt at opretholde en god mundhygiejne for at undgå sygdomme i tænderne og deres støttevæv.

God mundhygiejne har til formål at fjerne eller formindske bakteriebelægningerne (plak) på tænderne.

Hermed forebygger man udviklingen af caries, tandkødsbetændelse (gingivitis), parodontitis, betændelse omkring tandimplantater (periimplantitis) og dårlig ånde.

Betændelse i og omkring tænder og implantater kan desuden påvirke vores generelle helbredstilstand og øge risikoen for at udvikle sygdomme som diabetes og lungebetændelse samt hjertekarsygdomme.

Plak skal derfor fjernes regelmæssigt. Børn og voksne i alle aldre bør børste tænder to gange dagligt med fluorholdig tandpasta. Brug mindst to minutter på at børste tænder hver gang. Det er vigtigt, at alle tandflader rengøres, uden at man skader tænder og tandkød. Tandbørsten er det vigtigste hjælpemiddel, men den kan ikke altid nå alle flader på en tand (se Figur 1). Det kan derfor være nødvendigt at bruge andre hjælpemidler til at holde tænderne rene, fx tandtråd, interdentalbørster (også kaldt mellemrumsbørster) eller tandstikkere. Tal med din tandlæge om, hvad der er bedst for dig.

Da tandsæt er forskellige, bør du altid spørge din tandlæge, hvordan du bedst kan opnå og opretholde en god mundhygiejne.

Kontakt din tandlæge i Kolding – Klik her

Udgivet i Uncategorized.

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *